artikel

Att ta från de svaga

Insändare i Kungälvsposten 181207

Visst kommer man att tänka på Robin Hood när man ser majoritetens budget? Fast tvärtom. De som får betala det högsta priset i det ”stålbad” som majoriteten erbjuder oss Kungälvsbor är (som vanligt med högerpolitik) de med små resurser.

För vem är det som egentligen förlorar mest på att det blir större grupper i förskolan? Jo, de barn som är där mest och som inte har föräldrar som har möjlighet att gå ner i tjänst för att kunna vara hemma mer med sina barn. Och vem är det som förlorar mest på att biblioteken stängs ner i kommunen? Jo, de som inte har förutsättningar att hitta information eller betala för kunskap och litteratur och de som behöver stöd med att orientera sig i samhällsfrågor. Vilka unga är det som kommer få lida mest av nedmonteringen av de drogpreventiva satsningarna? Jo, inte är det barnen i de välbärgade familjerna med sociala resurser och skyddsnät inom familjen. Detsamma gäller såklart neddragningarna på satsningen på Trygga ungdomsmiljöer där de som inte har andra trygga alternativ drabbas hårdast. Och så här fortsätter listan…

Vi i Vänsterpartiet i Kungälv är bestörta över hur hårt detta så kallade ”stålbad” kommer drabba de som är mest beroende av vår gemensamma välfärd. Vi hoppas att delar av majoriteten tar sitt förnuft till fånga innan torsdagens kommunfullmäktige och ser till att mildra de värsta nedskärningarna i sitt förslag. Vänsterpartiet ser ut att idag vara den enda garanten för en vänsterpolitik att lita på i Kungälvs kommun.

Vänsterpartiet i Kungälv

Kopiera länk