artikel

8 mars – Kampen fortsätter

Insändare i Kungälvsposten 190308:

I år är det 100 år sedan kampen för kvinnlig rösträtt gav utdelning i Sverige och ett viktigt steg för demokrati och jämställdhet togs. Vänsterpartiet är Sveriges första feministiska parti och vi bedriver en ständig kamp för att utjämna de skillnader som trots 100-årsjubileet fortfarande finns mellan könen i vårt samhälle. För oss vänsterpartister är kvinnoförtrycket en egen maktstruktur som skär genom alla samhällsklasser och kräver ett eget fokus. Det är därför vi har en feministisk analys av alla politiska frågor. Det är därför vi kräver lika lön för lika arbete. Det är därför vi kräver allas rätt till heltidsarbete och det är därför vi strävar efter en arbetstidsförkortning och höjda löner i kvinnodominerade yrken.

Vänsterpartiet vill också verka för att mammor och pappor tar ett lika stort ansvar genom dela lika på föräldraledigheten och att pensionssystemet ses över så att kvinnors sämre ekonomiska förutsättningar inte cementeras.

I år är det 100 år sedan ett av de viktiga stegen mot ett jämlikt samhälle togs, men vi kommer inte sluta kämpa förrän vi nått hela vägen fram!

Kopiera länk